THE TIME
ul. Młyńska 12, Poznań

THE TIME

Młyńska 12, w której wnętrzu znajduje się restauracja The Time, jest zabytkową kamienicą powstałą pod koniec XIX wieku. Odrestaurowana według najwyższych standardów architektonicznych i technologicznych, Młyńska 12 wraz z restauracją The Time otwarte zostały we wrześniu 2016 r. Obecnie to nie tylko powierzchnie biurowe, sale konferencyjne i restauracja The Time, ale i piwniczka Ground Winery, salon Cigar Room & Whisky Bar, koncept Wino na Kieliszki, Studio Kulinarne Deck_12 oraz znajdujący się w jego sąsiedztwie sky bar. The Time to restauracja śródziemnomorska z akcentami regionalnymi i produktami sezonowymi.

Roman Kosmalski, executive chef, uczył się fachu w poznańskich restauracjach, ale i kuchniach Wielkiej Brytanii. Jego najważniejszym celem zawodowym jest zaszczepianie w młodych kucharzach pasji, dzielenie się doświadczeniem oraz prowadzenie swojego zespołu (liczącego już przeszło 40 osób). Jego ikony kulinarne to Gordon Ramsay i Marco Pierre White. Najbardziej stylowy posiłek, jakiego próbował, to kolacja degustacyjna u Konstantina Filippou w Wiedniu. Poza gotowaniem zajmuje go kolekcjonowanie książek kulinarnych, jazda na rowerze i życie rodzinne. 

Menu Wine & Food Noble Night 2017:

Przystawka: grasica cielęca, chleb piwny, jabłko z borówką, borowik szlachetny, morwa – delikatnie beczkowe czerwone bordeaux z Graves 

Danie główne: kulbin, polenta, ślimaki, por, raki, prosecco – pełne, aromatyczne pinot grigio z Alto Adige