T-bone – Grand Hotel Tiffi
ul. Dąbrowskiego 9, Iława

T-bone - Grand Hotel Tiffi

T-bone - Grand Hotel Tiffi

To słoneczna restauracja z widokiem na jezioro. Eleganckie i subtelne wnętrze pozwala delektować się regionalną kuchnią, pełną zapachów i smaków. Miejsce to usytuowane jest w sercu Warmii i Mazur, nad samym  brzegiem najdłuższego jeziora w Polsce - Jezioraka. Obiekt został zaprojektowany przez międzynarodowy zespół architektów. Tu jak nigdzie indziej wysublimowany styl i ciepła, niespieszna atmosfera doskonale łączy się z luksusem i nowoczesnym designem. 

Smaki: autorskie z akcentami regionalnymi

Menu: lekkie, zdrowe i wykwintne. Świeże produkty, jak ryby z okolicznych jezior, warzywa czy warmińskie sery. Modern Polish Cuisine - kuchnia polska we współczesnym wydaniu i nowatorskich aranżacjach.

Szef kuchni: Grzegorz Labuda

Doświadczenie: Zamek Jan III Sobieski, Rucewo (executive chef), Villa Saden, Sopot (exectutive chef), Hotel Nadmorski, Gdynia (executive chef), Blow Up Hall, Poznań (executive chef), St. Bruno, Giżycko (executive chef), Yacht Club Tiffi, Olsztyn (executive chef),  Grand Hotel Tiffi, Iława (executive chef).

Danie popisowe: mille-feuille z serca wołowego z flaczkami cielęcymi na sosie z żurku