Slow Food Bistro
ul. Wrocławska 7, Bielany Wrocławskie

Slow Food Bistro

Slow Food Bistro

Restauracja znajduje się w postindustrialnym budynku z XIX wieku, dlatego jej wnętrze stworzono w duchu minimalistycznego loftu. W tutejszym studiu kulinarnym można uczestniczyć w indywidualnych warsztatach gotowania (także z szefami kuchni innych restauracji), które przygotowywane są również dla dzieci. 

Smaki: polskie i międzynarodowe fuzje

Menu: zmienia się co kilka dni. Dużą jego część zajmują specjały dolnośląskie, znaleźć tu można również potrawy kuchni międzynarodowej i dania sezonowe.

Szef kuchni: Łukasz Terlikowski

Doświadczenie: Akropolis, Wrocław (kucharz), Palm Court, Brighton, Anglia (szef kuchni), Blenio Bistro, Brighton, Anglia (chef de partie), Alyki, Wrocław (szef kuchni), hotel Azyl, Wrocław (szef kuchni), Magenta, Wrocław (szef kuchni).

Danie popisowe: Pierś z gołębia sous vide z redukcją z madery i szalotek, podana z waniliowym puree ze skorzonery i maślanym szpinakiem.