Salto Cuisine by Martin Gimenez Castro
ul. Wilcza 73, Warszawa

Salto Cuisine by Martin Gimenez Castro

Salto Cuisine by Martin Gimenez Castro

We wnętrzach restauracji poczujemy elegancką, ale niezobowiązującą atmosferę. Tworzą ją miękkie skórzane sofy, duży stół, na którym pachnie świeże pieczywo, meble w stylu art. deco,  i inne elementy zapewniające  przedsmak czekających na gości emocji. Całość koresponduje z przedwojeną kamienicą, która ponad dziesięć lat temu została poddana kompletnej rekonstrukcji i adaptacji do obecnego przeznaczenia. 

Smaki: autorskie, południowoamerykańskie

Menu: świeże ryby, owoce morza, najlepszej jakości sezonowa wołowina. Lista dań zmieniana często i uzupełniana winami z całego świata. 

Szef kuchni: Martin Gimenez Castro

Doświadczenie: Sale e Pepe, Floryda (sous chef), James Beard Foundation, Nowy Jork (sous chef), Restauracja Argentina, Warszawa (szef kuchni), Asador, Podkowa Leśna (szef kuchni).

Danie popisowe: surowy tuńczyk żółtopłetwy kompresowany z liśćmi kaffiru, z redukcją sojową i miodem oraz lodami wasabi.