Bez Tytułu

Warszawa, ul.Poznańska 16

Bez Tytułu

Bez Tytułu

„Bez Tytułu” to miejsce mocno związane ze sztuką. Istnieje od 2016 roku. Nieco przewrotna nazwa nawiązuje do obrazów, które nie mają tytułów, a wystrój restauracji przypomina ramy oprawiające obrazy. „Bez Tytułu” ma charakter neobistro. Kuchni od początku szefuje Erwan Debono – kucharz o korzeniach francusko-tunezyjsko-włoskich. Jego kuchnia ma charakter przede wszystkim francuski, a menu zmienia się zgodnie z sezonami. W karcie znajdziemy takie pozycje, jak terrina z płaszczki czy filet z gładzicy z kawiorem Antonius i z karczochami. W restauracji organizowane są cykliczne tematyczne degustacje wina z kolacjami inspirowanymi wybranym regionem winiarskim.

Szef kuchni – Erwan Debono

Jego kuchnię rozpoznacie po wpływach rejonów śródziemnomorskich. Nie brakuje w niej ryb i ziół. Mimo to do swojego menu chętnie wprowadziłby jeszcze więcej gatunków dzikich i rzadkich ryb. O swoim stylu gotowania mówi, że to prostota i bycie gourmand – takie właśnie danie oczarowało go w Blue Duck Tavern w Waszyngtonie. Opowiada, że biały łosoś z burakami był daniem prostym, podanym i przygotowanym w doskonały sposób. Magia w kuchni to dla niego praca zespołowa, przyjaźń i solidarność kucharzy, których w pracy stawia na pierwszym miejscu. Doświadczenie zdobywał w restauracjach we Francji (w tym w wyróżnionej * Michelin La Guérinière) oraz w USA. W 2015 roku został zwycięzcą francuskiego konkursu Trophée Etchebest. W pracy inspiruje się osobowościami takimi jak Christophe Girardot, Jean Francois Piege czy Dominique Crenn.