Artur Swat
artur.swat@nobleconcierge.pl
+48 695 995 846

Szefowie kuchni VIII edycji [cz. 4]: Poziom 511 Restaurant&Bar, Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel, Z57

 

Oliwia Bernady, Poziom 511 Restaurant&Bar

Poprzednio w:

Restauracja Jung&Lecker, Warszawa, szef kuchni

Restauracja Collosseum, Menden/Niemcy, sous chef

Najtrudniejsze doświadczenie: cały czas przed nią

Nadchodzące wyzwania: rozwój restauracji

Ulubiony gadżet: thermomix

O sobie: ambitna i zaangażowana; dużo czyta i podróżuje, pogłębiając swoją wiedzę kulinarną Uzyskała wyróżnienia Knajpa Roku 2013 Gazety Wyborczej, Widelce 2014, nominację do nagrody Kobieta Szef Gault&Millau 2015 i wyróżnienie telewizji Kuchnia+ za najlepszą restaurację.

 

Tomasz Połom, Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel

Poprzednio w:

Dwór Kombornia Hotel&SPA****, Kombornia, szef kuchni

Clarion Hotel Grand Baltic Resort & Spa Hotel, Dźwirzyno, zastępca szefa kuchni

Hotel Diva SPA****, Kołobrzeg, zastępca szefa kuchni

Najtrudniejsze doświadczenie: brak

Nadchodzące wyzwania: Wine & Food Noble Night

Ulubiony gadżet: nóż

O sobie: Korzysta z tradycyjnych receptur, dąży do idealnego wyważenia wysokiej jakości potraw i wykwintnego, eleganckiego sposobu ich serwowania. Czas wolny spędza na podróżach kulinarnych.

 

Tomasz Kapturkiewicz, Z57

Poprzednio w:

Kuźnia Smaku, Warszawa, kucharz

Boathouse, Warszawa, chef de partie

Rabarbar, Warszawa, szef kuchni

Najtrudniejsze doświadczenie: praca w otwartej kuchni

Nadchodzące wyzwania: wyróżnienia Gault&Millau i Michelin

Ulubiony gadżet: brak

O sobie: pasję podróżnika łączy z zainteresowaniami historią nowoczesną i pracą zawodową, akcentuje smaki Morza Śródziemnego z nutami kuchni arabskiej, tureckiej i żydowskiej; fan Gordona Ramsaya