• Gaggenau prezentuje nową koncepcję pełnopowierzchniowej płyty indukcyjnej.

    Gdy nieograniczona wyobraźnia spotyka się z bezkresną inspiracją.
    Monachium, październik 2018 r.: Gaggenau, luksusowa marka urządzeń
    gospodarstwa domowego, prezentuje pełnopowierzchniową płytę indukcyjną
    nowej generacji. Duża, szklana powierzchnia rozciąga się na 90 centrymetrach.
    Można ją porównać do niezapisanej karty. Tabula rasa. Otwiera pole dla
    wyobraźni, daje nieograniczoną swobodę tworzenia i zaprasza do
    kolekcjonowania własnych, profesjonalnych doświadczeń kulinarnych.

    czytaj więcej
  • Wszystkie kciuki za Marcina Kruka! Rusza globalny finał World Class Competition 2018

    57 najbardziej utalentowanych barmanów świata, z których każdy spędził setki godzin na przygotowaniach, by zdeklasować 10 tysięcy konkurentów. Dziś są w Berlinie. Od 5 do 8 października walczyć będą o trofeum w największym konkursie barmańskim globu: World Class Competitition. Polskę reprezentuje Marcin Kruk z warszawskiego baru Kita Koguta.

    czytaj więcej
  • Sky is the limit

    Dla wielu odwiedzających największe światowe metropolie, widok miasta i lampka szampana wypita na wysokości kilkuset metrów, to idealna puenta podróży. Tarasy widokowe w wieżowcach kuszą turystów, oferując wyjątkowe doznania i perspektywę. Już za około 2 lata takie miejsce zostanie otwarte również w Warszawie – w Varso Tower, najwyższym budynku w Unii Europejskiej.

    czytaj więcej
  • Jedź po zdrowie

    Od jedzenia wymagamy, żeby było ekologiczne. Budujemy energooszczędne domy, segregujemy śmieci, wspieramy fundacje zajmujące się ochroną środowiska. I uprawiamy sporty, licząc że dzięki temu będziemy zdrowsi i szczęśliwsi. Jednocześnie jednak nadal jeździmy klasycznymi samochodami, które wytwarzają szkodliwe spaliny. Dlaczego?

    czytaj więcej
  • Piotr Kamecki o warsztatach branżowych JAK ZARABIAĆ NA WINIE

    Dlaczego organizujemy takie warsztaty?

    Ostanie trzy dekady wyraźnie pokazują, jak wino odzyskuje swoje miejsce w świadomości Polaków. Restauracje, bary, kluby stały się przestrzenią, w której wino gości już nie tylko jako uzupełnienie karty, ale jest wręcz elementarnym składnikiem oferty gastronomicznej, wpływającym na jej jakość i różnorodność. Niemal codziennie mam okazję kontaktować się z osobami, które prowadzą tego rodzaju biznes. Obserwując ich działalność staram się analizować potrzeby i problemy z jakimi się borykają.

    czytaj więcej
  • Wywiad z Laureatem 10. edycji Wine and Food Noble Night

    Nowością na finałowej Gali Wine and Food Noble Night jest udział mentorów, którzy dzielą się swoimi doświadczeniami z kucharzami startującymi w tegorocznej edycji, poniżej wywiad z jednym z nich - zwycięzcą X edycji konkursu Wine&Food Noble Night Michałem Stężalskim szefem kuchni krakowskiej restauracji Szara Gęś, gdzie pełni funkcję szefa kuchni od dwóch lat. Pod jego skrzydłami miejsce stało się jednym z najbardziej prestiżowych punktów należących do znanego krakowskiego restauratora Radosława Fronca właściciela 13 punktów w okolicach rynku.

    czytaj więcej