• Finaliści XI gali WFNN: Chapeau Bas | Hotel Grand Lubicz

    Restauracja „Chapeau Bas” w hotelu Grand Lubicz w Ustce to inwestycja rodziny de Lubicz Szeliskich. Wystrój, określany mianem nowoczesnej klasyki, ma zapewniać gościom komfort i dobre samopoczucie. W menu każdy znajdzie coś dla siebie, ponieważ w karcie figurują zarówno tradycyjne, jak i wyszukane kompozycje smakowe. Szef kuchni Marcina Szwaka tworzy lekkie, ciekawie skomponowane dania, które gaście smakują w asyście win z całego świata. Połączone smaki kuchni staropolskiej z nowościami kuchni europejskiej tworzą niepowtarzalny smak, który poruszy najbardziej wymagające podniebienia.

    czytaj więcej
  • Finaliści XI gali WFNN: Boletus | Zamek Kliczków

    Pośród gęstych Borów Dolnośląskich, przy meandrach rzeki Kwisa znajduje się średniowieczny Zamek… ZAMEK KLICZKÓW. To wyjątkowe miejsce, gdzie historia i tradycja łączą się z nowoczesnością i technologią, a każda chwila jest magiczna i niezapomniana… Miejsce to kusi tajemnicą średniowiecznej historii, przyciąga neorenesansowym pięknem architektury i zarazem nęci doskonałym wyczuciem potrzeb nowoczesnego klienta. Przepyszna kuchnia, sale konferencyjne, bogata oferta SPA, gry plenerowe, lokalne festyny, pokazy rycerskie. To dusza Zamku Kliczków, do którego zapraszamy Państwa wraz z rodziną i przyjaciółmi!

    czytaj więcej
  • Finaliści XI gali WFNN: Bez Tytułu

    „Bez Tytułu” to jedno z pierwszych w warszawie neobistro we francuskim stylu. Oferuje doskonałą autorską kuchnię, swobodną atmosferę i designerskie wnętrze. Właściciele, Kasia Michalski i Julien Barbotinlarrieu stworzyli „bez tytułu” z myślą o tym, żeby dać warszawiakom przestrzeń, w której można nakarmić zmysły i spędzić czas w miejscu symbolicznie „bez obrusów”. Za projekt wnętrza odpowiada Jolanta Szybiak, która ubrała je w ramy, nawiązując do artystycznego zamiłowania właścicielki. Dzięki tak stworzonemu podziałowi przestrzeni restauracja ma możliwość udostępnienia zamkniętej przestrzeni na potrzeby grupowych rezerwacji.

    czytaj więcej
  • Finaliści XI gali WFNN: Sztuczka

    Zapraszamy do zapoznania się z ofertą sylwestrową restauracji Sztuczka. Więcej szczegółów w galerii zdjęć oraz pod adresem: https://www.sztuczka.com

    czytaj więcej
  • Finaliści XI gali WFNN: PAPU

    Zapraszamy do zapoznania się z ofertą sylwestrową restauracji PAPU. Więcej szczegółów w galerii zdjęć oraz pod adresem: https://restauracjapapu.pl/sylwester-w-restauracji-papu

    czytaj więcej
  • Uczta zmysłów, to najtrafniejsze określenie kolejnej już jedenastej odsłony gali WINE & FOOD NOBLE NIGHT.

    Podczas tego magicznego wieczoru firma WINKOLEKCJA miała przyjemność ufundować
    jedną z nagród dla laureata wyróżnienia jury profesjonalnego – Jakuba Kasprzaka.

    Był nią wybitny szampan niezwykłego producenta  LAURENT  PERRIER

    (LAURENT  PERRIER  LA CUVÉE BRUT JEROBOAM).

    Jednocześnie, każda z 12 restauracji biorących udział w kuchennych zmaganiach otrzymała
    pamiątkową butelkę szampana  LAURENT  PERRIER  LA CUVÉE BRUT MAGNUM.

    czytaj więcej