• Na rynku HORECA rusza kampania edukacyjna DO USŁUG

    "Jesteśmy DO USŁUG" - pod tym hasłem restauratorzy, szefowie kuchni i managerowie w kilku polskich miastach łączą siły, aby profesjonalizować branżę gastronomiczną i skutecznie rozprawić się z mitami, które ograniczają jej rozwój. Motywem przewodnim tegorocznych wydarzeń jest budowanie marki dobrego pracodawcy w gastronomii oraz przyciągnięcie do branży zdolnych i zaangażowanych pracowników. Inicjatorem akcji jest zespół MADE integrujący wokół kampanii media, dostawców i liderów branży.

    czytaj więcej
  • Wine & Food Noble Night 2017 - rekrutacja do X edycji rozpoczęta

    Ruszył pierwszy etap ogólnopolskiego konkursu Wine & Food Noble Night. Formularze zgłoszeniowe przesyłać można do 12 kwietnia, do godziny 24.00.

    czytaj więcej
  • Żółty obiekt pożądania - Gala Gault&Millau za nami!

    W pięknie odrestaurowanych przestrzeniach EC 1 – Miasto Kultury w Łodzi zasiadło prawie 600 gości. Wybór miasta, w którym odbyła się Gala nie był przypadkowy. Gault&Millau Polska, sukcesywnie realizując swoją misję, wspiera rozwój kultury kulinarnej w całym kraju. Łódź jest jednym z miast, które prężnie się w tej dziedzinie rozwijają.

    czytaj więcej
  • Łukasz Budzik o pracy w jednej z najlepszych restauracji na świecie

    Na stażu musiał przejść „chrzest bojowy”, by pokazać, że jest w stanie pracować z najlepszymi. Sprawdził się. Ramię w ramię przygotowywał potrawy z kucharzami w restauracji z trzema gwiazdkami Michelin oraz pięcioma czapkami Gault&Millau. O wrażeniach z pięciodniowego stażu w Guy Savoy opowiada Szef Kuchni Łukasz Budzik, zdobywca wyróżnienia jury profesjonalnego podczas 9. edycji Wine & Food Noble Night. Nagroda ufundowana została przez Żółty Przewodnik Gault&Millau.

    czytaj więcej