• RUSZAJĄ ZAPISY DO XII EDYCJI WINE&FOOD NOBLE NIGHT!

    12 października 12 restauracji zaprezentuje swoje umiejętności podczas finałowej gali XII edycji Wine&Food Noble Night. Po raz kolejny prześledzimy trendy kulinarne ukryte w autorskich, dwudaniowych menu, skomponowanych specjalnie na tę okazję. Zespoły restauracyjne wybrane w ogólnopolskich eliminacjach zaprezentują swój kunszt na żywo, na oczach publiczności. O tym, kto się najsmaczniej zaprezentuje zdecyduje zarówno publiczność jak i Jury Profesjonalne.

    czytaj więcej
  • Finaliści XI gali WFNN: Unicus i Unicus Palace

    Restauracja Hotelu Unicus to nadzwyczajna fuzja tradycji i nowoczesności w samym sercu królewskiego Krakowa. Surowe, XIII-wieczne wnętrza sprawią, że odwiedzający ją Goście poczują się jak podróżnicy w czasie. Zespół doświadczonych kucharzy, pod przewodnictwem Szefa Kuchni Tomasza Jeziorka, dokłada wszelkich starań, by na talerze trafiały dania idealnie dopełniające historycznego klimatu miejsca.

    Restauracja Unicus to rekonstrukcja potraw dworskich, głównie barokowych – dominują tu więc dawne przepisy i składniki, które pieszczą podniebienia od wieków. Jagnięcina, wołowina i przede wszystkim drób w postaci: gęsi, kaczki, a nawet bażanta. Wszystko przyprawione ze szlachecką fantazją i smakiem. Smakiem, który doceniają Goście, ale też prestiżowe przewodniki Gault&Millau i Michelin.

    czytaj więcej
  • Finaliści XI gali WFNN: smaQ Food&Wine

    Restauracja SmaQ Food & Wine jest jednym z największych atutów Q Hotel Plus Katowice, co licznie podkreślają Goście odwiedzający obiekt.

    czytaj więcej
  • Finaliści XI gali WFNN: Shuum (dawniej ProVita)

    Zapraszamy do restauracji Shuum prowadzonej w duchu slow life. Daj się zachwycić autorską kuchnią inspirowaną naturą i porami roku, wyjątkowym bogactwem wyrafinowanych smaków i niezwykłą dbałością o formę serwowanych dań.

    czytaj więcej
  • Finaliści XI gali WFNN: Natura | Rosevia Resort

    Zapraszamy do zapoznania się z ofertą sylwestrową Rosevia Resort & Spa, menu restauracji Natura znajdziecie w galerii zdjęć!

    czytaj więcej
  • Finaliści XI gali WFNN: Chapeau Bas | Hotel Grand Lubicz

    Restauracja „Chapeau Bas” w hotelu Grand Lubicz w Ustce to inwestycja rodziny de Lubicz Szeliskich. Wystrój, określany mianem nowoczesnej klasyki, ma zapewniać gościom komfort i dobre samopoczucie. W menu każdy znajdzie coś dla siebie, ponieważ w karcie figurują zarówno tradycyjne, jak i wyszukane kompozycje smakowe. Szef kuchni Marcina Szwaka tworzy lekkie, ciekawie skomponowane dania, które gaście smakują w asyście win z całego świata. Połączone smaki kuchni staropolskiej z nowościami kuchni europejskiej tworzą niepowtarzalny smak, który poruszy najbardziej wymagające podniebienia.

    czytaj więcej